Mozaik

Ma van az év leglehangolóbb napja

Vegyük fel a harcot ellene egy mosollyal.

Az ünnepek véget értek, az újévi fogadalmak rég feledésbe merültek, és a hidegből is elég már. Fáradtnak és túlterheltnek, szinte depressziósnak érzi magát sok ember, pedig alig kezdődött el az év. Nem csoda!

A Blue Monday, azaz kék hétfő – ez jellemzően az év harmadik hétfője – az esztendő leglehangolóbb napja, írja az MNN.

Orbáncfű: az érzékeny lelkek gyógyító virága
Az orbáncfüvet kiváló gyógyhatása tette nélkülözhetetlenné a gyógyításban.

Dr. Cliff Arnall brit pszichológus szerint sok tétel – az időjárás, a karácsonykor felhalmozott adósság, az újévi fogadalmak be nem tartása, az alacsony motivációs szint és a kényszer, hogy valamit csinálni kéne – együttesen adják össze azt a rossz közérzetet, ami január harmadik hetében, hétfőn csúcsosodik ki. Nem meglepő, hogy miért is pont hétfőn – hisz ez a nap mindig a hét legrosszabb napjának számított.

Megtehetnénk, hogy betakarózunk a depresszióba, mint egy paplanba, ha egyszer úgyis azt mondják, ez a leglehangolóbb nap, azonban erre nincs semmi szükség. A Blue Monday egyáltalán nem kell, hogy elrontsa a napunkat.

A rossz hangulat ellen rengeteg praktikával harcolhatunk, és kell is harcolnunk

Tegyünk hatalmas sétákat a friss levegőn. Együnk hangulatfokozó ételeket – csokit, teljes kiőrlésű ételeket, omega-3 zsírsavakban gazdag halakat, tojást – igyunk egy forró teát, tornásszunk egyet vagy csak töltsünk egy kis időt számunkra kedves emberekkel és nevessünk egy jót.

Január harmadik hétfője az idén ne legyen rosszabb, mint bármelyik másik nap. Vegyük fel a harcot ellene egy mosollyal.

A mosoly a köszöntés világnyelve – Mosolyogtál már ma?
A mosoly egy olyan görbe, ami mindent egyenesbe hoz.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik