Mozaik

Ingyen kajakozhat, aki összeszedi a szemetet a vízben

Ingyenes kajakozást biztosít egy dán cég, ha közben összegyűjtöd a szemetet a vízből, írja a Roadster.

A természetben található szemét mindannyiunk közös felelőssége. Ebből kifolyólag pedig a hulladék eltakarítása is közös felelősségünk

– vallja a GreenKayak nevű szervezet,

A dán illetőségű civil szervezet Írországban, Dániában, Németországban, Svédországban és Norvégiában is megteremti a lehetőséget a turistáknak, hogy egy kétszemélyes kajakban ingyenesen deríthessék fel a környéket, ha közben összegyűjtik a szemetet, amit a vízen találnak útközben. Végül pedig arra kérik őket, hogy posztolják a kalandról készült fotót a közösségi médiában, hogy minél többekhez eljusson a kezdeményezés híre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nature Adventures CHS (@natureadventureschs) által megosztott bejegyzés, Máj 20., 2019, időpont: 6:22 (PDT időzóna szerint)

Kajakkal olyan helyekre is könnyedén el lehet jutni ráadásul, ahová más módon kimondottan nehéz lenne.

2017 óta mintegy 11 tonnányi szemetet gyűjtöttek így össze Koppenhága kikötőjében, most pedig kiterjesztik a programot Dublin, Bergen és Hamburg vizeire.

Dániában szeretnek az emberek kiülni a kanálisok partjaira, ám sajnálatos módon közben az úszó szemetet kell nézniük. Ilyenkor nem dobhatod le a felsődet és ugorhatsz be a vízbe, viszont beülhetsz egy kajakba, és máris tehetsz valamit az ügy érdekében

– nyilatkozta Tobias Weber-Andersen, a GreenKayak alapítója.

Íme egy videó, ami bepillantást enged a sikeres kajaktúrákba:

Kiemelt képünk illusztráció: Instagram/greenkayak.ngo

500 milliárd forintot dobunk évente a szemétbe
Ráadásul a szemétszállítás sem ingyenes.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik