Mozaik

Több mint egy kilométeres lesz a világ leghosszabb vízicsúszdája

Hatalmas élmény lecsúszni az óriási dzsungelcsúszdán, ráadásul a természet szeretetére tanít.

Hogy van-e hátránya a vízi csúszdáknak? A befektetett energia bőségesen megtérülhet, ha erre az élményre vágyunk, írja a CNN.

Több tucatnyi lépcsőfokon gyalogolunk fel, hogy aztán a csúszda tetejéről pár másodperc alatt lecsusszanjunk a vízbe. Vajon megéri a fáradozásunk? Malajzia hamarosan nyitó vízi csúszdájában ez nem lehet kérdés.

A pompás, 1140 méter hosszú csúszda Penang város ESCAPE nevű vidámparkjában épül, és ez lesz a világ leghosszabb vízi attrakciója.

Július végére befejeződnek a munkálatok, így augusztus közepére már meg is nyílik az új, szórakoztató látványosság a nagyközönség előtt.

Négyperces dzsungelélmény

A Guinness világrekordok eddigi leghosszabb vízi csúszdája az Action Parkban, a New Jersey-i Vernon vidámparkjában található. A felfújható csúszda hossza 601 méter.

Az ESCAPE új csúszdája ezzel szemben szálerősítésű polimerből készült, állandó szerkezettel kapcsolódik az az acéloszlopokhoz.

Nem a világrekord megdöntése volt a célunk. Mindig zavart, hogy egy-egy lecsúszás olyan rövid ideig tart és gyorsan véget ér a kaland, ezért szerettem volna az élményt jó néhány percnyire kitolni

– mondta el Sim Choo Kheng, az ESCAPE műszerésze és a Sim Leisure Group vezérigazgatója.

Miután megnyit, a malajziai csúszda négyperces élményutazást kínál a dzsungel vadregényes fáin át, 70 méteres lejtőn kígyózva.

És ezúttal a gyaloglással sem kell megküzdeniük majd a látogatóknak, hisz a csúszda tetejét egy felvonó segítségével érik majd el.

Ha azt akarjuk, hogy az emberek óvják a természetet, előbb el kell érnünk, hogy beleszeressenek

– hangzik az Escape élménypark hitvallása, és ezzel a csúszdával is elősegítenék ezt a szerelembe esést.

Ilyen lesz a vízi attrakció:

Penangon a világ szeme

Penang szigete Malajzia nyugati partjainál terül el, és híresebb kultúrájáról és gasztronómiájáról, mint a élményparkjairól.  George Town, a sziget fővárosa a hindu és buddhista templomai, az utcai művészete, az iszlám mecsetei, a brit gyarmati épületei és a díszes kínai kastélyai révén igazán színes kultúregyveleget nyújt a turistáknak.

Fotó: pixabay.com

Ráadásul Penang a világ egyik legnépszerűbb gasztrokulturális desztinációja is, köszönhetően a finom maláj, kínai és indiai ételeknek, amelyeket itt kóstolhatunk,  mint például a híres Hokkien mee (sült garnélarák) és a Penang laksa.

Az ESCAPE élménypark mintegy 30 percre fekszik George Town városától, és számos kalandtevékenységet kínál, beleértve a vízi csúszdákat és az egyéb akadálypályákat.

Kiemelt kép: Youtube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik