Mozaik

Európában elsőként Belgiumban árusítanak ásványvizet 100 százalékban újrahasznosított palackokban

Valvert nevű ásványvizének csomagolásával a Nestlé újabb lépést tett a műanyagmentes világért.

A Nestlé a Belgiumban és Luxemburgban forgalmazott Valvert ásványvizét júliustól 100 százalékban újrahasznosított rPET palackokba csomagolja, írta a hvg.

Hamarosan visszaváltható üvegpalackba csomagolják a tejet a sógoroknál
Az osztrák tejtermékgyártó 2019 végéig egy literes, újratölthető tejesüvegekre cseréli a tetra-pakokat.

Korábban többször hírt adtunk már hasonló, újrahasznosítást célzó kezdeményezésekről. Örvendetes, hogy a magánemberek mellett egyre több világcég ismeri fel a műanyagok egészségkárosító hatását. Idén júliusban a műanyagok elleni harcba a svájci világcég is beszállt az új fejlesztésével.

A tengerek élővilágát súlyosan veszélyezteti a ,műanyaghulladék – Fotó: Pixabay

A Nestlé kétféle PET palackban hozza forgalomba júliustól a két országban Valvert nevű ásványvizét. A kisebbik, fél literes palackokat 50 százalékban, a másfél litereseket 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készítik.

A 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készülő rPET palackokat a világcég kizárólag a régi palackok anyagából állítja elő.

A Valvert ásványvizet Belgiumban és Luxemburgban júliusban már kizárólag az rPET típusú palackokban lehet megvásárolni. A cég az év végéig fél literes kiszerelésű palackjait is száz százalékosan újrahasznosított anyagokból kívánja legyártani.

Műanyagmentes július: 10 egyszerű ötlet, ahogy mi is csatlakozhatunk
Először magunknak kell elhinnünk, hogy minden egyes szívószál, feleslegesen vásárolt PET-palack, nejlonzacskó és műanyag kávéspohár számít!

Kiemelt kép: Pixabay

Olvasói sztorik