Mozaik

Libegők éjszakája, de csak a nem tériszonyosoknak

Július 20-án, szombaton rendezik meg a II. Libegők éjszakáját az ország hat különböző pontján, írta az MTI.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter szervezésében második alkalommal megvalósuló eseményen az idén már hat helyen lehet libegőzni éjszakába nyúlóan.

A BKV és a BKK idén is csatlakozik a Libegők éjszakája országos rendezvényeihez, a Zugligeti Libegő 19 és 1 óra között tart nyitva szombaton, fél 1-ig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni. A budapesti rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2000 forintos retúrjeggyel látogatható.

Az idei helyszínek:

  • János-hegyi libegő – Budapest
  • Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely
  • Libegőpark – Lillafüred
  • Sípark Mátraszentistván
  • Mátra Libegő – Sástó

Meghosszabbított nyitva tartással várják itt a libegő élményére vágyó, nem tériszonyos vendégeket.

A Zugliget és a János-hegyi kilátó között közlekedő Libegő völgyállomása a Nyugati pályaudvartól közlekedő 291-es autóbusszal, illetve a Széll Kálmán térről óránként induló R158-as retró járattal érhető majd el. Az autóbusz 18 óráig a megszokott menetrendje szerint óránként, azt követően pedig a rendezvény végéig 12-20 percenként szállítja az érdeklődőket. Zugligetből az utolsó járat 2 óra 30 perckor indul vissza a Széll Kálmán térre. Emellett a rendezvény napján 18 órától folyamatosan ingyenes különjárati autóbuszok indulnak a helyszínre a Clark Ádám térről.

Fotó: Pixabay

A Zemplén Kalandparkban reggel 9 órától 24 óráig lehet majd libegőzni. Jegyelővétel nem szükséges, retúrjegyet 23 óráig lehet vásárolni.

Az Eplényi Libegő szintén reggel 9 órától 24 óráig látogatható, a libegőzés mellett ingyenes játékokkal, trambulinnal, ugrálóvárral, mászófallal és büfével várják a vendégeket.

Mátraszentistvánon a Síparkban állatsimogató is lesz július 20-án, valamint használhatják a vendégek a summer tubing-ot is. A Panorámalift délelőtt 11 órától 21 óráig tart nyitva, a Hóhatár hütte is várja az érdeklődőket.

Elkészült a Mátra új libegője
A Mátra új turisztikai látványosságát a próbaüzem után, a jövő év tavaszán adják át a közönségnek.

Kiemelt képünk illusztráció: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik