Mozaik

Mesékkel őrzik a halálra gázolt fiatal vándor emlékét

Egy éve már, hogy a csillagok közt lépdel Gecse Balázs Gergő.

Jóérzésű emberek sokaságát rendítette meg a jelenkori leghíresebb magyar vándor, Gecse Balázs Gergő 2018. szeptember 23-án történt tragédiája, amikor Franciaországban halálra gázolták a 18 éves kora óta óta vándorló fiatalembert.

Nomád táborhely épül a halálra gázolt magyar vándor emlékére
Szeptember 23-ra, halálának első évfordulójára szeretnék elkészíteni.

A móri származású “Bo” – ahogyan sokan ismerték – emlékét egy új kaposvári játszótéren szekerének mása őrzi, most pedig a kortárs magyar gyermekirodalom képviselői telepedtek le Balázs emlékének tüze mellett.

Volt egyszer, hol nem volt egy igazi mesebeli vándor. Ekhós szekerével, két bors ökröcskéjével, Titkár nevű kutyájával ezerféle utak szélén lassan lépegetve, harmónikaszóval belevándorolt az örökkévalóságba.

Amelyik irányba felröppent válláról a fekete madár, arra vette útját mosolyogva, szabadon. Akinek csak egyszer is volt alkalma látni őt, hallani tőle mesét, sohasem tudja elfelejteni.

Egy éve már, hogy a csillagok közt lépdel Gecse Balázs Gergő (1986-2018).

Mi is, Író Cimborák, mint igazi mesebeli utak harmónikaszóval telt szívű vándorai, illusztrátor barátaink társaságában letelepedtünk egy kissé Balázs emlékének tüze mellett, és elmondtunk ezt-azt a vándorok világáról!

– írják blogjukban.

A kortárs szerzők meséi szeptember 13-tól IDE KATTINTVA olvashatók.

Kiemelt kép: Facebook/Gecse Balázs barátai/Bo’s friends

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik