Mozaik

Nagy havazás nehezíti a zarándokok útját az El Caminón

Az előrejelzések további jelentős mennyiségű égi áldást prognosztizálnak.

Az 1980-as évektől reneszánszát éli a Szent Jakab-út, azaz az El Caminó, mely Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A híres zarándokút története a 11. századig vezethető vissza, melyen évente százezrek haladnak végig, hogy eljussanak Compostela székesegyházába, ahol a legenda szerint  idősebb Szent Jakab apostol földi maradványait őrzik.

Fotó: MTI/EPA-EFE/Eliso Trugo

Ma már nem csupán magukat kifejezetten vallásosnak tartó emberek indulnak el az úton, hanem egyre többen azok is, akik keresnek valamit, keresik önmagukat, keresik különféle kérdéseikre a választ. Legyen nyár, legyen tél a zarándokok minden évszakban közelítenek a hőn óhajtott cél felé, és ebben az időjárás sem szab akadályt.

Fotó: MTI/EPA-EFE/Eliso Trugo

Karácsony közeledtével az El Camínó észak-spanyolországi útvonalán nagy havazás kezdődött a napokban, mely nehezíti a Compostelába igyekvők dolgát, ráadásul az előrejelzések újabb, jelentős mennyiségű égi áldásra figyelmeztetnek. Az MTI által közreadott felvételek december 17-én Lugóban készültek, érzékeltetve, hogy milyen időben kénytelenek útjuk teljesítésére a téli zarándokok.

Fotó: MTI/EPA-EFE/Eliso Trugo

Kiemelt kép: MTI/EPA-EFE/Eliso Trugo

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik