Mozaik

Szappanból készül az új környezetbarát samponos flakon

Egyszerűen le kell vágni a szappanpalackok sarkát, és kiönteni a terméket. Miután a tartalom elfogyott, maga a szappancsomagolás is felhasználható.

Nem titok, hogy a műanyag hulladék óriási probléma a környezet számára. Az élelmiszerek csomagolása mellett ugyanolyan problémaforrás a kozmetikai és piperecikkek tárolása is. Ezért döntött úgy a berlini tervező, Jonna Breitenhuber, hogy a műanyag palackok helyett hulladékmentes alternatívát kínál. Elészítette a SOAPBOTTLE- t – a szappanból készült csomagolást, írja a My modern met.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jonna (@jonna_breitenhuber) által megosztott bejegyzés, Aug 28., 2019, időpont: 2:00 (PDT időzóna szerint)

Az egyszerű, színes szappanformák természetes alapanyagokból készülnek, és folyadékot, például sampont és tusfürdőt lehet bennük tartani. Amikor kiürülnek, nem kerülnek a kukába, egyszerűen tovább használhatók.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jonna (@jonna_breitenhuber) által megosztott bejegyzés, Aug 20., 2019, időpont: 1:25 (PDT időzóna szerint)

Egyszerűen le kell vágni a szappanpalackok sarkát a beépített, újrafelhasználható fémzár segítségével, és kiönteni a terméket. Miután a tartalom elfogyott, maga a szappancsomagolás is felhasználható kézmosásra, de tisztítószerré is átalakítható. Az idő múlásával fokozatosan feloldódik, és nem hagy hulladékot.

Hát nem zseniális?

Kiemelt kép: Vimeo

Bemutatták az almából készült ehető poharat
Forradalmi találmány, és a jövő terméke lehet belőle, ha a piacra kerül.
Olvasói sztorik