Mozaik

Kell-e rettegni az olasz zöldségtől és gyümölcstől a koronavírus miatt?

Az idénymunkásokat és a vásárlókat is elveszítették. Az olasz miniszter szerint spekuláció lehet az egész.

A zöldség-gyümölcs ágazatot és a logisztikai hátterét is sújtja a koronavírus olaszországi terjedése. Az olasz agrárminiszter jelentése szerint a külföldi élelmiszerkereskedelmi láncok és hatóságok plusz garanciákat kérnek a termékek fertőzésmentességére vonatkozóan. Más láncolatok az olasz áruk vásárlásától is tartózkodnak.

A Magyar Mezőgazdaság olasz források alapján írt cikke szerint rengeteg idénymunkásra lenne szükség a mediterrán országban, de ők is elkerülik Olaszországot a fertőzéstől tartva. Teresa Bellanova agráminiszter úgy látja, árcsökkentésre spekulálhatnak a külföldi vevők.

Nincs joguk plusz tanúsítványt kérni a külföldi élelmiszer-kiskereskedelmi láncoknak, gyanús, hogy az egész csak a spekulációt szolgálja, zöldséggel-gyümölccsel, illetve csomagolóanyaggal ugyanis nem terjed a koronavírus

– írta a miniszter.

Leszednék a falu egyetlen gólyafészkét a koronavírus miatt
Attól tartanak, hogy a telelésükből hazatérő madarak hozzák a terjedő kórt.

A magyar szakportál idéz egy németországi állami intézményt, amelynek aktuális állásfoglalása szerint valószínűtlen, hogy élelmiszer vagy más importált tárgy révén el lehet kapni az új koronavírust. A zöldségek-gyümölcsök mosását és a rendszeres kézmosást azért mindenkinek erősen ajánlják.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik