Mozaik

Mesekönyveket adományoz a magyar gyermekkórházaknak a világhírű természettudós

A kis betegek megismerhetik a terápiás kutyák gyógyító erejét és munkáját.

Dr. J ane Goodall világhírű főemlőskutató és természettudós szokásos évi 300 napos világkörüli turnéját is érintette a COVID-19 vírus. Orvosai és barátai tanácsára otthon maradt, de elmondása szerint sokkal többet dolgozik mint más alkalmakkor, írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a magyar Jane Goodall Intézet .

Ez idő alatt az általa írt mesekönyveket olvasta fel, és teszi nyilvánossá ezeket a videókat.A világ 24 országában található Jane Goodall intézetek önkéntesei különböző nyelveken feliratozva osztják meg saját oldalaikon. Így tesz a magyar Jane Goodall Intézet is, amelynek videócsatornáján és közösségi oldalain megtalálhatóak ezek a mesék.

Megtáltosodnak a gyerekek a tanítási órákra bejáró magyar vizslától
Az ózdi általános iskola gyerekei valósággal követelik, hogy a magyar vizsla vegyen részt minden tanítási órán.

Ezek egyike a Dr. White, melynek főszereplője egy kiskutya,aki a gyermekkórházba bejárva vidítja fel a kis betegeket. Az igaz történeten alapuló könyvet a Jane Goodall Intézet önkéntesei lefordították, illusztrációkat készítettek hozzá, ami hamarosan kiadásra is kerül.

A füzet formájában kis példányszámban megjelenő, reményt keltő novellát Dr. Jane Goodall kérésére ingyenesen a Magyarországon található gyermekkórházakba juttatják el, amelyek így megismerhetik a terápiás kutyák gyógyító erejét és munkáját, amit a könyvben található elérhetőségeken keresztül igénybe is vehetnek a kórházak.

A könyv olvasóközönsége a kórházakban lábadozó gyermekek, akiket a történet ráébreszthet arra is, hogy az állatok is személyiséggel és érzelmekkel teli lények. A könyvben található QR-kód segítségével Markó-Valentyik Anna bábművész tolmácsolásában is meghallgatható a mese.

Kiemelt kép: Don Emmert / AFP

Segíti az óvodai beilleszkedést Bundi, a pécsi ovikutya
Együtt csúszdázik, hintázik, tornázik és alszik a gyerekekkel a 3 éves hófehér havanese, Bundi, és még az öltözésben is segít az ovisoknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik