Mozaik

Harci kutyák prédája volt a hőssé vált Bundi

A kisvárdai menhelyen, az Ugat-lak Alapítvány gondozásában él a kutyus. Idős, fázós már, de nem volt mindig így. Története hátborzongató.

Bundi: az egyik legrövidebb, legvékonyabb szőrű kutyának jutott ez az átlag név, olvasható a Hangya Közösség Alapítvány Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közleményében.

Nevét nem a menhelyen kapta. Bundi igazi híresség a szegregátumban (“a soron”). Mindenki ismeri.

Nem volt mindig így, ő is  “edzőkutya” volt. Sok helyen az országban nem ismerik szerencsére ezt a kifejezést. De van az országnak olyan leszakadó régiója, ahol nagyon jól. A harcoltatott kutyák kiképzésére használják az “edzőkutyákat”. Velük gyakoroltatnak. Bundi is közéjük tartozott.

Aztán egyszer megunta és leharapta egyik “munkáltatója” ujját. De nem csak úgy picit, nem csak beleharapott. Hanem teljesen. Benne volt abban a harapásban minden addigi sérelme. Innen mennie kellett.

10 éve mentenek kidobott kutyákat és macskákat a nógrádi állatvédők
Minden nap küzdenek az elhagyott, kidobott állatok életéért a salgótarjáni állatvédő egyesület tagjai.

A menhelyen kötött ki. Pedig kedves. A fiatalkori évek emlékeit, ha lelkében nem is, de testén viseli. Tacskósága is adja a sparhelt lábat, de sajnos a sok harcoltatás is meglátszik rajta, nincs egy épp görbülete sem.  0 éves múlt, de meg nem mondanád! Igazi ritkaság. Nem csak a legendája miatt, hanem mert fehér tacskó elvileg nincs is.

Bundi nem különleges szépség, idős. Őket már nem szokták menhelyekről örökbefogadni. Mégis vannak álmai. Egy melegedő kuckó.

A Hangya Közösség fejébe vette, hogy Bundinak és hasonló sorsú társainak melegedőt varázsol a menhelyre, hogy ne kelljen télen fázniuk.

Bővebb információ a Hangya Közösség vagy az Ugat-lak Alapítvány Facebook oldalán található.

Fotó: Facebook/Hangya Közösség Alapítvány

Kutyajogosítványhoz kötnék az ebtartást az állatvédők
Október 4-e az Állatok Világnapja. Gondolatok a felelős állattartásról.
Olvasói sztorik