Mozaik

Kevesebb és drágább lehet idén a fenyőfa

A járványhelyzetben olyan családok is lesznek, ahol ezúttal nem állítanak karácsonyfát.

Az idei karácsonyi ünnepekre alaposan rányomhatja a bélyegét a koronavírus. Hiány lehet karácsonyfából is, mert a viszonteladók a járvány miatt kevés fát rendeltek, írja azenpenzem.hu.

Egy zalai faluból származik az ország karácsonyfáinak zöme
Még néhány nap, és hazánk városainak tereit ellepik a fenyőárusok.

Sok családnál a korlátozások és a vírustól való félelem miatt idén nem ünnepelnek együtt, illetve a szokásosnál sokkal szűkebb kör ül majd le a karácsonyi asztalhoz. Nem egy olyan család lehet, ahol a korábbi évekről eltérően esetleg nem is állítanak karácsonyfát.

Annak, aki mégis ragaszkodna a fenyőhöz, nem árt számolnia azzal, hogy az idén drágábbak lehetnek a fák, ráadásul hiány sem zárható ki

– említi a portál.

Pétek Géza surdi őstermelő szerint idén drágább lesz a fenyő – ezt már a Metropolban olvastuk.

Mi, termelők már nyár közepe óta tudjuk, hogy hiány lesz a fákból. Hiszen ekkor indulnak el a viszonteladók, hogy megrendeljék a szükséges mennyiséget maguknak, amit később továbbadnak a vevőknek. De idén kevesebbet rendeltek a járvány második hulláma miatt

– közölte a portállal Péntek Géza.

Amint az őstermelő elmondta,  a viszonteladók először nem érzik majd, csak később, december 18-a körül, hogy nincs több fa, nincs mit eladni. Nem úgy van ugyanis, hogy a termelők kimennek az erdőbe és kivágják, ami tetszik. Ennek megvan a menete, tervszerű gazdálkodás folyik, amit a nyári hónapoknál később nem lehet elkezdeni.

Gyuri bácsi szerint a legszebb karácsonyi ajándék az, ha együtt lehet a család
Hogyan ünnepli a bükki füvesember és családja a karácsonyt? Elmesélték nekünk.

Aki szép fát akar, annak érdemes minél előbb megvenni a fát. Az őstermelők legkésőbb november 15. körül kivágják az értékesítésre szánt fenyőfákat. Nem szabad arra várni, hogy a fa “frissebb” legyen, mert mind novemberi vágás, a külföldről érkezettekkel egyetemben.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Így válasszunk tökéletes fenyőfát karácsonyra
Döntsük el, mi a legfontosabb szempont: ökolábnyom, illat, tartósság vagy ötletesség. A választásban segítünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik