Mozaik

Útlevelet kaptak a magyar nyulak Kanadába

Pixabay
Pixabay
Megkezdődhet a nyúlhús és a -hústermékek exportja a tengerentúli országba.

A sikeres auditot követően több éven át tartó tárgyalássorozat eredményeként így új termékpálya került fel a kanadai exportpalettára. A megállapodás nagy lehetőséget jelent a hazai előállítók számára – jelentette be pénteken az Agrárminisztérium (AM).

Pont került a mintegy négyéves tárgyalássorozat végére, melyet Magyarország Kanadával folytatott a magyar nyúlhúsexport megindításának céljából. A 2017-es auditot követően megindult egyeztetések eredményeként bilaterális megállapodás jött létre a két ország között

– írták.

A termékpálya bevezetése új lendületet adhat a kanadai export egészének, mely az állategészségügy elismerésén túl nemzetgazdasági szempontból is kiemelkedő jelentőségű lehet – fogalmazott a minisztérium közleménye.

Az elfogadott állategészségügyi bizonyítvány lehetővé teszi nyúlhús és – hústermékek kivitelét az észak-amerikai állam területére. Az exportra történő engedélyezés üzemi szinten történik, a lehetőség iránt érdeklődő cégek a további információkról a területileg illetékes járási hivatalban tájékozódhatnak.

Kapcsolódó
Átlagosan mindössze 20 deka nyúlhúst esznek évente a magyarok
A nyúlhús alacsony koleszterintartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik