Mozaik

Sehova nem vezet a királynő hídja

Atlas Obscura
Atlas Obscura
Ez a több mint egy évszázados öntöttvas híd a Balmoral birtokon csakis a látványért épült, nem vezet sehova.

Erzsébet királynő Balmoral birtokának mélyén egy gyönyörű vashíd ível át a Garbh Allt vízesésen. Az egyenetlen erdei útról könnyű gyalogút vezet a hídhoz, de a túlsó oldalon nincs ösvény. A hidat több mint egy évszázaddal ezelőtt Viktória királynő építtette a látványért. Nagyon szerette az itt zubogó vízesést, és a hídról szebb volt a táj, írja az Atlas Obscura.

Kapcsolódó
Folyamatos mozgásban van az ország leghosszabb hídja
Hanák Tímea, Európa első női hídmestere mesél a részletekről.

A hidat, amit hivatalosan „díszkorlátokkal ellátott öntöttvas szegmenshídnak” neveznek, de Viktória királynő hídjaként ismert, a skóciai aberdeeni Blaikie Brothers készítette 1878-ban. A híd alatt lenyűgöző vízesések találhatók, de vannak itt természetes úszómedencék is, ahol a bátrak megmártózhatnak.

A gyönyörű híd és a vízesés a királynő magánbirtokán található, mélyen a birtokon belül, de a nagyközönség számára teljes mértékben hozzáférhető a helyszín, ha valaki tudja, hogyan lehet eljutni oda. A helyről ugyanis nincsen pontos adat, és a Google Térképen sem jelenik meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Colin (@craigveigh) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Ősi hidak, melyeken nem fogott az idő vasfoga
Az emberek ősidők óta építenek utakat, hidakat. Bár ezeknek a többsége teljesen megsemmisült, néhánynak sikerült kiállnia az idő próbáját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik