Mozaik

20 éves a nagyrábéi fekete párduc története

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Volt olyan porta, ahol egy nagyobb fenyőfát is kivágtak, mert attól tartottak, hogy ott verhet „fészket” a veszélyes nagymacska.

Bizonyára véletlen egybeesés, hogy miközben az elmúlt hetekben a “halasi fekete párduc” néven elhíresült, termetes állatról találgat a fél ország – melyet többen látni véltek, de nyoma veszett -, addig a Hajdú Online terjedelmes riportban számolt be egy 20 évvel ezelőtti esetről, a nagyrábéi fekete párduc mosolyt fakasztó történetéről.

Kapcsolódó
Ufó elől menekültek a kamionosok Nógrádban
A rejtélyes eset napra pontosan 25 éve történt, és több szemtanúja is volt.

A 2002-ben az RTL Klubon sugárzott tudósításban többen is azt állították, hogy a bihari kistelepülésen fekete párducot láttak. Volt például olyan porta, ahol egy nagyobb fenyőfát is kivágtak, mert attól tartottak, hogy ott verhet „fészket” a veszélyes nagymacska.

Akkoriban azt is beszélték, hogy a szomszédos falu egyik, egzotikus állatokat is tartó gazdálkodójától szökött el a párduc, sőt volt, aki tudni vélte, hogy végül vadászok lőtték ki az állatot, de a tényt nem hozták nyilvánosságra.

Az RTL Klub tudósítását nézve aztán az ember gyorsan rádöbbenhet, hogy valami sántított a sztoriban, mert a nyilatkozók többsége a helyi kocsma vendégköréből került elő, és akadt köztük olyan, aki némi mássalhangzó-torlódással küzdve a „spárduc” kifejezést használta.

A Hajdú Online 20 év elteltével készített helyszíni riportot Nagyrábén a legendás történetről, melyből megtudhatjuk, milyen gazdag az emberi fantázia, és azt is, miért adta elő a kamerák előtt a párducos sztorit két fiatalember.

A részletek IDE KATTINTVA ismerhetők meg.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik