Mozaik

Betiltanák a koalák bérlését Ausztráliában

pixabay.com
pixabay.com
Az állatot óránként 670 ezer forintért lehetett bérelni.

A koalabérlés “borzalmas gyakorlatának” betiltását követelik ausztrál állatvédők az új-dél-walesi nemzeti parkoktól. Az állam tengerpartján lévő Australian Reptile Park január óta áll a vadvédő szervezetek kereszttüzében, amiért óránként több ezer dollárért ad bérbe koalákat eseményekre, szállodáknak és családoknak, hogy a kis erszényessel “lenyűgözzék a vendégeket”, írta meg az MTI.

Kapcsolódó
Guinness-rekordot állított fel a 24 éves koala
Midori a világ legidősebb fogságban élő koalája.

Január 4-én a hüllőpark portálján egy Koalas to Your Room (Koalák a szobádba) nevű oldal hirdette a bérlést.

Barátságos gondozóink elmennek hozzád egy koalával vagy egy másik őshonos állattal, hogy hotelszobád vagy otthonod kényelmében, békességben örülhess az állatoknak

– írták a hirdetésben, ami a szolgáltatásért körülbelül 2000 dollárt, azaz 670 ezer forintot kért óránként az állatért. A hirdetést hamar eltávolították.

Kedden az állam költségvetési ülésén egy zöldpárti képviselő kérdezte a környezetvédelmi minisztert, hogy milyen intézkedéseket tett a “borzalmas gyakorlat” felszámolására. James Griffin elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a parkkal, amely nem nyújt többé ilyen szolgáltatást.

A Sydney-ben lévő Taronga állatkert nem folytat ilyen gyakorlatot, és a “legmagasabb szinten” gondozzák koaláikat

– magyarázta a miniszter.

Januárban a koala három ausztrál államban, köztük Új-Dél-Walesben is veszélyeztetett státuszt kapott, mivel az őshonos erszényesek száma élőhelyük zsugorodása és a katasztrofális bozóttüzek miatt vészesen csökken.

Új-Dél-Wales kormánya megfontolja, szükséges-e törvénymódosítás a koalabérlés betiltására. Az állam egy korábbi vizsgálata megállapította, hogy gyors beavatkozás nélkül 2050-re kihalhatnak a koalák Új-Dél-Walesben.

Kapcsolódó
90 ezer állat életét mentette meg egy család Ausztráliában
Több más emberhez hasonlóan igyekeznek mindent megtenni az állatok védelmében.
Olvasói sztorik