Mozaik

Kézből esznek az őshonos állatok Gyenesdiáson

Festetics Imre Állatpark/Facebook
Festetics Imre Állatpark/Facebook
A megújult állatpark célja, hogy a gyerekek és a családok testközelből ismerjék meg a bemutatott őshonos állatokat.

A gyenesdiási Festetics Imre Állatpark és a közeli Természet Háza új néven, Festetics Imre Élményközpontként várja az idei évtől a látogatókat. A március közepén nyitó létesítmény komplexebb élményeket igyekszik nyújtani a vendégeinek, írja a likebalaton.hu.

Kapcsolódó
Madarak tízezreit gyógyította meg a Hortobágy állatorvosa
Március 15-én 30-40 gólyát engednek szabadon, akik a Hortobágyi Madárkórházban épültek fel

A márciusi hosszú hétvégén nyitó állatpark célja az, hogy a vendégek olyan programokat kapjanak, hogy egy egész napot is szívesen töltsenek a park területén. Ehhez számos új programmal készülnek tavasszal és nyáron. Az áprilisi nyitásra felfrissül, több interaktív elemmel gazdagszik a főépületben levő kiállítás is.

A tavaszi időszakban kiválóan megfigyelhetők a parkban élő őshonos állatok. A magaslesekről és a sétányokról is jól átlátható az egész park. Birkák, szarvasok, tehenek, juhok, vaddisznók, mangalicák, dám és gímszarvasok sokasága várja az érkezőket.

Festetics Imre Állatpark/Facebook

Többfajta juh él a területen, van cikta, cigája, magyar racka, magyar merinó. Ez utóbbi bundája egészen különleges tapintású, olyan, mint egy igazán puha pulóver.

A parkban folyamatos a szaporulat, nemrég született egy kis bivaly, a szamárnál, a kecskéknél, a juhoknál is várható ellés. Érdekesség, hogy a cigája juh koromfeketén születik, aztán fehér lesz nagykorára.

A baromfiudvarban őshonos magyar tyúkfélék, fedett nyakúak, kopasznyakúak, sárgák, fehérek, kendermagos és fogolyszínű példányok láthatók. Vannak őshonos pulykafélék és őshonos víziszárnyasok, kacsák, ludak, gyöngytyúkok is.

A célom, hogy a gyerekek és a családok testközelből ismerjék meg a bemutatott őshonos állatokat, amiket eddig csak a környezetismereti tankönyvek ábráin láttak. A szelídebb fajokat kézből lehet etetni, lesz állatsimogatónk, és a tematikus napokon sok-sok információt fogunk elárulni egy-egy fajról

– mondta el az attrakció új ökoturisztikai vezetője Varga Péterné Judit.

Kapcsolódó
Három kevésbé ismert Balaton-parti település: Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
De milyen látnivalókat tartogat ez a három település a nagy vízen kívül?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik