Mozaik

Két év után ma újranyit a világ legnagyobb virágoskertje

Getty Images
Getty Images

A koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében bevezetett korlátozások miatt 2020-ban és 2021-ben is zárva tartott a hollandiai Keukenhofban található virágoskert, de most csütörtöktől, március 24-től újra várják a látogatókat, olvasható a park honlapján.

Bart Siemerink, a létesítmény igazgatója elmondta, nagyon boldogok, hogy ismét megnyithatnak, hiszen az elmúlt két évben ugyan vendégeket nem fogadhattak, a kert akkor is csodálatos volt.

Tavaly több millióan élvezték a virágzó parkról készült videókat. De a virágok helyszíni megcsodálásával egyetlen felvétel sem vetekedhet, hiszen nem érezzük az illatokat, nem éljük át az atmoszférát a képernyők előtt. Az első jácintok és tulipánok már ki is virágoztak, tehát a látogatókat a legelső naptól kezdve egy színes park fogadja

– magyarázta.

Koen van Weel / ANP / AFP

2022-ben a tematikát a művészet, az építészet és a design határozza meg, együttműködésben a több száz holland festményt, köztük Rembrandt és Vermeer műveit tartalmazó kormányzati gyűjteménnyel, a Mauritshuisszal.

A több millió tulipán, nárcisz és jácint mellett több mint 600 virágárus várja az érdeklődőket, akiktől vásárolni is lehet a legújabb fajtákból.

A keukenhofi virágoskert március 24-től május 15-ig tart nyitva.

Kapcsolódó
11 érdekesség legbájosabb virágunkról, a tulipánról
Napjainkban a tulipán a világ egyik legkedveltebb virága. De vajon minden tudunk róla?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik