Mozaik

Napokon belül újranyit az ország első elefántparkja

Kimba Elefánt Park / Facebook
Kimba Elefánt Park / Facebook

Tavalyhoz képest megannyi újdonsággal várja április 9-től a látogatókat a töltéstavai Kimba Elefánt Park, amely még decemberben vonult téli szünetre, írja a Kisalföld.

A lap tudósítása szerint hétfőn helyi iskolások lepték el a létesítményt, hogy még nyitás előtt, elsőként próbálhassák ki az Afrikát idéző Kimba Drive-ot.

Az ország első elefántparkjában az ormányosok mellett lovak, szamarak, lámák és alpakák, valamint különféle afrikai állatok is képviseltetik magukat. Számos tevét és dromedárt lehet etetni, a három főből álló elefántcsapat is hétre bővült idén.

A Kisalföld azt írja, az autós túrán túl naponta háromszor elefántbemutató, és újdonságként fókashow várja az érdeklődőket. Az étterem mellett egy hatalmas medencét alakítottak ki lelátóval az oroszlánfóka párosnak. Emellett az apró háziállat sereglet is bővült, valamint az egyik kifutóban ausztrál és benett-kenguruk kaptak helyet.

Bár tavaly ingyenes volt a belépés, idén már belépőt kell fizetnie az érdeklődőknek. Aki csak autóval szeretné bejárni a kifutókat vagy csak a parkba szeretne sétálni, esetleg egyik  élményt sem akarja kihagyni, van lehetőség szimpla és kombinált jegyek váltására is. Az autós túrára érdemes már előre jegyet foglalni, mert óránként indítanak meghatározott létszámban turnusokat.

Szabó Tünde, a Kimba Elefánt Park titkárságvezetője arról beszélt, szeretnék, hogy a látogatók mosollyal érkezzenek és még nagyobb mosollyal távozzanak tőlük.

Igyekeztünk úgy kialakítani a parkot, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig minőségi szolgáltatást nyújtsunk. Amellett, hogy a gyermekek sokat tanulhatnak a nálunk élő vadállatokról, közelről is megismerhetik a többi két és négylábú barátunkat is. A pónilovaglás és az etetés mellett ugrálóvárral, vidámparki körhintákkal, dodzsemmel és játszótér is várja az érdeklődőket. Zoo-csemegével etethetik a látogatók a kecskéket, törpelovakat, lámákat és az egyéb egzotikus állatokat

– mutatott rá.

Mint ismert, a kisalföldi település határában a világhírű Casselly család – mely egy hétgenerációs cirkuszi család – tulajdona a park, ahol felejthetetlen élményeket kínálnak a látogatóknak. 2020-ban 12 hektárnyi területet vásároltak Töltéstaván, ahol csodálatos környezetet teremtettek minden állat számára, hogy pihenhessenek és élvezhessék az életet a gyönyörű kisalföldi vidéken. Az ország első elefántparkja végül tavaly nyitotta meg kapuit.

A Casselly család arra törekszik, hogy megmentsen minden otthonra szoruló állatot, és a lehető legjobb életet biztosítsa nekik a Kimba Elefant Parkban.

Kapcsolódó
Ha megszomjazik egy kiselefánt, képes igen meglepő módon inni
Mondhatnánk azt is hogy cuki, de leginkább okos ez a kiselefánt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik