Mozaik

Mázsaszám engedtek szabadon pontyokat a Tiszába

Pixabay
Pixabay
25 mázsa, Kunhegyesen nevelt, háromnyaras pontyot telepítettek a folyóba.

Mintegy húszezer Csongrád-Csanád megyei horgász örülhet a haltelepítésnek, ezúttal 25 mázsa, Kunhegyesen nevelt, háromnyaras pontyot engedtek szabadon a MOHOSZ és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közreműködésével – közölte az Agrárminisztérium.

Kapcsolódó

Miután megszűnt a hazai élővizeken a halászat, a horgászat újult erőre kapott. Az agrártárca támogatásának és a horgászszövetségekkel való együttműködésének köszönhetően mára a horgászok alkotják Magyarország legnagyobb, 800 ezer tagot számláló civil szervezetét.

A Tiszában is mesterséges utánpótlás biztosítja a horgászatra érett, megfelelő mennyiségű halat, amelyet a jóváhagyott halgazdálkodási terv és a horgászok igénye szerint telepítenek – mondta Bokor Károly, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke.

Felsorolása szerint számos őshonos halfajt telepítenek a Tiszába, a pontyon kívül szürkeharcsát, csukát, süllőt, menyhalat, márnát, kecsegét. Csongrád-Csanád megyében évente mintegy 250 mázsa halat telepítenek, ha a horgászok elégedettek, jól végezzük a dolgunkat – fogalmazott az alelnök az AM közleménye szerint.

Kapcsolódó
100 ezer csúcsragadozó érkezik a Tisza-tóba
A tervek szerint ebben az évben összesen 400 ezer csukaivadék kerül a tározóba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik