Mozaik

Haldokló mókusbébiket mentettek meg Mályiban

facebook/mályi madármentő állomás
facebook/mályi madármentő állomás

Valóságos kalandregénybe illő a Mályi Madármentő Állomás élete. Lehoczky Krisztián vezetésével szinte naponta életeket mentenek, s nem csupán madarakét, hanem kisemlősökét is.

Kapcsolódó
Újra az erdő lakója Monki, a megmentett kis mókus
Kedves üzenettel és egy videó közzétételével engedték útjára az állatot.

Mentettek már dió nagyságú madárkát, süniket, vonultak mérgezéses esetekhez, napjaikról Facebook oldalukon rendszeresen beszámolnak.

Az elmúlt hetek két lélekemelő története két mókusbébihez kapcsolódik, akik szinte haldokolva kerültek a mentőállomásra, és hála a szakértő és szerető gondoskodásnak heteken belül a természetben élhetik tovább mindennapjaikat.

A március végén egy fészekből kipottyant kismókus kihűlve, soványan és legyengülve került Mályiba, ahol a csodára várva vették kezelésbe. Néhány nap múlva, folyamatosan megerősödve nagy étvággyal kezdett enni, s ma már mozgékony huncutka lett.

Szerencsére nem lett maradandó nyoma az állapotának és teljes életet élhet szabadon engedése után

– írták a közösségi portálon.

Április 7-én újabb haldokló kis mókuska érkezett a mályi mentőállomásra. Emődön találták egy fa alatt, orrából vér szivárgott, nagyon legyengült állapotban.

Az Emődről érkezett mókuska is sokkal jobban van. Az éjszaka folyamán többször kapott folyadékpótlást és tápszert és egészen jó arcát mutatta már. Kicsit még vérzik néha az orra, de jó úton halad a gyógyulás felé

– közölték később a mára egészen jó kondíciónak örvendő állatkáról.

Kapcsolódó
Visszajár falatozni megmentőihez a vörös vércse
Lám-lám, milyen ragaszkodóak tudnak lenni az éhes madarak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik