Mozaik

Nem minden ásványvíz gyógyvíz, de minden gyógyvíz ásványvíz

pexels.com
pexels.com
Egyre népszerűbb a termálfürdőzés.

A termálfürdőzés hagyománya egészen a római kor előtti időkig nyúlik vissza, népszerűsége pedig napjainkban is vitathatatlan.

Kapcsolódó
Megújult az ország legkisebb és legolcsóbb termálfürdője
Május 14-től felújított környezetben várják a vendégeket Nagybánhegyesen.

És, hogy mi a népszerűségének titka? A termalfurdo.hu összegyűjtötte.

Hasznos

A hazai termálfürdők jelentős részében gyógyvíz található, így a stressz elűzése mellett számos betegség kezelésére és megelőzésére alkalmasak.

Kellemes kikapcsolódás jutányos áron

Nincs is jobb, mint kényelmesen lebegni a  meleg vízben, és egy rövid időre elfeledkezni a gondokról. Ráadásul mindezt számos termálfürdőbe kifejezetten jutányos áron tehetjük meg. Sok helyen kedvezmények is igénybe vehetők.

Valódi közösségi tér

Igen, a termálfürdők egyértelműen alkalmasak a relaxálásra, de ha nem akarjuk, nem kell egyedül élveznünk a kikapcsolódást. A fürdők ugyanis a közösségi élet remek színterei is. Lehetőség van családi vagy baráti programok lebonyolítására, de aki akar, könnyedén szóba elegyedhet más fürdővendégekkel is.

Változatos

Nincs két egyforma fürdő, mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Más a víz, mások a lehetőségek, a szolgáltatások. Az élmény és a kikapcsolódás azonban mindegyikben adott, s szerencsére hazánk bővelkedik fürdőkben, így kedvünkre válogathatunk.

És ha már szó esett a gyógyvizekről, tegyük kissé tisztába a fogalmakat is.

Nem minden ásványvíz gyógyvíz, de minden gyógyvíz ásványvíz, írja a termalfurdo.hu.

Természetes ásványvíznek az a víz minősül, aminek oldott összes ásványianyag-tartalma literenként legalább 1000 mg, vagy az oldott összes szilárd ásványianyag-tartalma 500-1000 mg/l között van és tartalmaz aktív biológiai anyagot. Hazánkban 251 elismert ásványvíz található.

Termálvíz az a mélyről feltörő víz, mely spontán feltörésnél minimum 20°C, mesterséges fúrásnál minimum 30°C. Hazánkban relatíve kisebb mélységből hozható a felszínre termálvíz. A megközelítőleg 1300 magyarországi termálforrás háromnegyede az Alföldön lelhető fel.

Gyógyvíznek az az ásványvíz minősül, ami az egészségügyi törvényrendeletben szabályozott fizikai tulajdonsága, illetve kémia összetétele alapján gyógyhatásúnak minősül, és orvosi tanulmány is igazolja hatékonyságát. Hazánk 266 elismert gyógyvízzel rendelkezik.

Kapcsolódó
Ezekre a gyógyfürdős településekre költöznek a legtöbben
Az összeállításban szereplő településeken egy kivételével mindenhol nőtt a lakosságszám.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik