Mozaik

Kutyás rendőrök lepték el Balassagyarmatot

illusztráció/mti/szigetváry Zsolt
illusztráció/mti/szigetváry Zsolt
Nógrád megyében jelenleg 18 szolgálati kutya van, akiknek a képzettsége vegyes.

Jól teljesítettek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség szolgálati kutyái. Az ebek – húsz kutya – robbanó- és kábítószer kereséssel kapcsolatos feladatokat, valamint rendőri intézkedés során felmerülő szituációs gyakorlatokat oldottak meg szerdán Balassagyarmaton, írta a Nool.

Kapcsolódó
Nyugdíjba vonult a híres somogyi rendőrkutya
Legnagyobb fogása 2 kilogramm marihuána volt.

A kutyavezetőknek havonta két alkalommal tartanak szinten tartó területi képzést, ahol fegyelmező és őrző-védő gyakorlaton vehetnek részt.

Ezúttal a Készenléti Rendőrség kutyavezetőit is meghívtuk, hiszen ők az ország szinte minden részén ellátnak szolgálati feladatot és nagy tapasztalattal rendelkeznek. Ennek köszönhetően hasznos dolgokat lehet tanulni tőlük

– nyilatkozta a portálnak Honti Attila rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály munkatársa.

Nógrád megyében jelenleg 18 szolgálati kutya van, akiknek a képzettsége vegyes. Vannak járőr, kábító- és robbanószer kereső kutyák, de nyomkövető ebek is.

Az utóbbi időben többnyire olyan esetekben vetették be a szolgálati kutyákat, amikor körözött személyt, vagy illegális bevándorlót kellett felkutatni, de rejtőzködő személyek megtalálásában, elfogásában is segítettek már

– közölte Honti Attila.

Kapcsolódó
Nyugdíjat kaphatnak a rendőrkutyák Lengyelországban
Életük végéig gondoskodna a lengyel állam a rendfenntartó erőknél szolgáló állatokról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik