Az elsüllyedt, a Szűz Máriás és az elnöki sajtügy – érdekességek a sajtról

Ugyanaz az élelmiszer és mégis mennyire más! Illatos, büdös, folyós, kemény és száraz, fehér, zöld, piros, aprócska, óriási, tömb, szeletelt, reszelt, imádjuk, utáljuk… Ez mind a sajt!
Kapcsolódó cikkek

A legtöbben akár napi szinten is fogyasztunk sajtot, megy a reggeli szendvicsünkbe, az ebédünk összetevői közé, a pogácsánk tetejére, az esti pohár borunk mellé. Ismerjük, de nem eléggé. Hiszen annyi fajta van belőle, hogy lehetetlenség végigkóstolni. Néhány érdekességgel segítünk az ismerkedésben!

Kapcsolódó
Lányáról nevezte el az Anikó sajtot, az ország egykori kedvencét
A ma már felnőtt névadó annak idején dolgozott is a tejüzemben nyári munkán.

Pixabay

Pixabay

Pixabay

Pixabay