Mozaik

Felgyújtják Makovecz Imre tokaji közösségi házát

Építészfórum
Építészfórum
Az építész kérésének tesz eleget a Makovecz alapítvány, majd egy új helyszínen építik újjá a közösségi házat.

Az 1979-ben, a tokaji népművészeti tábor keretében épült közösségi ház elhanyagolva, romosan áll már egy ideje. A Makovecz Imre Alapítvány és Tokaj Város Önkormányzata az épület maradványainak elpusztítása után újjáépíti az alkotást egy másik helyszínen – írta meg az Országépítő.

 …ha már nincs rá szükségetek, gyújtsátok fel!…

– ezt maga, Makovecz Imre mondta az épületről.

Az eseményre 2022. június 24-én, pénteken Szent Iván éjszakáján kerül sor. A szervezők várnak mindenkit, aki a hamvaiból újjászülető ház megvalósításának első szimbolikus eseményénél szívesen ott lennének!

Az este 7-től 9-ig tartó kísérő rendezvényen zenél ifj. Csoóri Sándor Kossuth-díjas népzenész és az Új Gereben Együttes, verset mond Vári Fábián László Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának elnöke, felolvasásra kerül Zelnik József MMA alapító tag írása a Nomád Nemzedék Házáról és Makovecz Imre munkásságáról.

A Makovecz Imre Alapítvány elnöke és kuratóriumi tagjai szintén megemlékezéssel élnek. Megszólal néhány olyan népművész és iparművész, akik a 70-es évek közepén részt vettek a Nomád Nemzedék Háza építésénél.

Az épület maradványait este kilenc órakor gyújtják meg.

Kapcsolódó
Valóra váltaná Makovecz álmát a Tisza-tó legnagyobb hírvivője
Úszópiacot és szemétfesztivált is tervez Ljasuk Dimitry. Interjú a tó nem hivatalos nagykövetével. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik