Mozaik

Telt házzal nyit a Fishing on Orfű

Facebook/Fishing on Orfű
Facebook/Fishing on Orfű
Új helyszínnel és saját alkoholstratégiával jelentkezik a június 26-án kezdődő Baranya megyei fesztivál.

A legbarátságosabb könnyűzenei fesztiválként ismert Fishing on Orfű zsinórban nyolcadik alkalommal startolt teltházzal – írta meg a Bama.

A Fishing továbbra is a legjobb alternatív és underground élőzenei produkciók rendezvénye. A legfiatalabbaktól (Carson Coma, Krúbi, Esti Kornél, Blahalouisiana, Csaknekedkislány, Elefánt, Bohemian Betyars, Analog Balaton, Deva, Platon Karataev, Ricsárdgír) kezdve a régebb óta kedvelt produkciókon (30Y, hiperkarma, Vad Fruttik, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Bëlga) át ott lesznek a legkedveltebb hip-hop előadók (Beton.Hofi, HOLI, 6363, De:Nash) is.

Az idei év egyik különlegessége a Semmi tisztás, ami a fesztivál feletti erdőben egy olyan új nem zenei helyszín, ahol nyugalom és csendesebb programok várják a közönséget. A nap jógával indul, mélyrelaxációval és handpan hangutazással folytatódik, majd a Szendrői Csaba (Elefánt) nevével fémjelzett közös olvasásra (Olvasni szabad!) invitálják a fesztiválozókat.

Kapcsolódó
Orfűn már elkezdődött a strandszezon
Mintegy háromszázan csobbantak a Pécsi-tóban január elsején.

Az érdeklődők kora délután izgalmas beszélgetéseket hallgathatnak meg a Dalfutár alkotóival, zeneipari háttérmunkásokkal vagy menő kliprendezőkkel. A fesztivál mozija is ide költözött, ahol a közönség sötétedéskor a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak rövidfilmjeiből láthat válogatásokat – minden este egy filmes és egy animációs blokkban.

A fesztivál idén saját alkoholstratégiával jelentkezik, mely összhangban van a civil kitelepülők idei fő témájával, az addiktológiával. A FOO ALKOHOLSTRATÉGIA célja, hogy rávilágítson: a kontrollált és átgondolt alkoholfogyasztás hosszabb bulihoz, több élményhez és kellemesebb másnaphoz vezethet.

A kezdeményezés kapcsán a fesztivál szórólapokkal és pultokba kihelyezett táblákkal segíti a látogatókat – a felelős alkoholfogyasztással kapcsolatos gyakorlati tippekkel.

A Fishing folytatja törekvéseit, hogy a lehető legkisebb legyen ökológiai lábnyoma: idén már csak repoharakat, valamint 100%-ig lebomló PLA-ból készült feles- és borospoharakat használnak a rendezvényen.

Kapcsolódó
Orfű télen is Magyarország egyik gyöngyszeme
A Mecsek egyik legvonzóbb, legtöbb látnivalót kínáló kirándulóhelye festői környezetben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik