Mozaik

Autóbalesettel és tűzoltósági éjszakázással indult az örökbefogadott cica első napja

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Mindig szerencsésnek mondható, ha egy állatot örökbe fogadnak, de a vörös kismacskának nem indult zökkenőmentesen az új élete.

A székesfehérvári tűzoltókat egy autóbalesethez riasztották pár nappal ezelőtt. Szerencsére, a Fejér megyei család, az autóban utazó kislányukkal együtt néhány kisebb karcolással megúszta azt, hogy fejreállt az utójuk. Mindenki el is hagyta a járművet, mire kiérkeztek a hatóságok.

Kapcsolódó
Ezen a szigeten több a macska, mint az ember
Kutyákat nem is engednek be a szigetre.

Az egyik tűzoltó a világítást szerette volna lekapcsolni a kocsiban, amikor arra lett figyelmes, hogy mégis van még valaki a járműben: egy kölyökmacska nézett vele szembe. A pár hetes cica is sérülésmentesen átvészelte a balesetet, azonban nem tölthette új családjával a napot, mivel az örökbefogadóit mentők kivizsgálás miatt kórházba szállították.

Így a kis négylábú következő útja a tűzoltóságra vezetett, ahol a kapusfülkében, majd szolgálatváltás után az egyik tűzoltó otthonában töltötte az éjszakát. A balesetes autó után a Szuzi nevet kapta ideiglenes gondozóitól.

Másnap újra találkozhatott a már kivizsgált gazdikkal és megkezdhette a – remélhetőleg már nyugodtabb – új életét náluk.

Kapcsolódó
Sok mindent elárul a macskákról a farkuk
Ismered a macskád gondolatait? Figyeld, hogyan tartja a farkát, és azonnal tudni fogod, mit érez.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik