Mozaik

Ezen a szigeten több a macska, mint az ember

Tashirojima/Facebook
Tashirojima/Facebook
Kutyákat nem is engednek be a szigetre.

A Tashirojima egy kis sziget Ishinomaki város partjainál, Japánban. Ezen a 11 kilométeres szigeten több a macska, mint az ember, de az ott lakók éppen ezt szeretik, írja az Atlas Obscura.

Kapcsolódó
12 klasszikus idézet, miért imádjuk a cicákat
Leonardo da Vinci:  "Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás."

Nem véletlen, hogy a ,,Macska-szigeten” élő macskák a sziget elsődleges lakói lettek. A helyiek régóta úgy hiszik, hogy ezek az állatok szerencsét hoznak, méghozzá duplán, ha etetik és gondozzák őket.

Így a szigeten élők a 130 macskát királyként kezelik, és bár a legtöbb vadon élő, mert „háziállatként” tartásukat általában nem tartják helyénvalónak, minden macska jól táplált és gondozott.

Tashirojima/Facebook

A gondoskodás ellenére a szerencse nem jellemző a Macska-sziget lakóira. Az elmúlt 50 évben a sziget lakossága 1000-ről kevesebb mint 100-ra csökkent. A megmaradt lakosok ma még jobban védik a macskákat, jelenleg kutyákat sem engednek a szigetre.

A sziget közepén még egy kis macska-szentély is található ( japánul Neko-jinja 猫 神社) egy véletlenül elejtett macska emlékére.

Tashirojima/Facebook

A macskák végül lehet, hogy mégis szerencsét hoznak, ugyanis, hála nekik, az idegenforgalom egyre élénkül, mivel a sziget vonzóvá vált a kíváncsi utazók számára.

Érdekes, hogy nem Tashirojima az egyetlen macskasziget Japánban. Egy másik népszerű helyszínen Aoshima szigetén mintegy 150 macska és körülbelül egy tucat ember él.

Kapcsolódó
Sicc! Így tartsd távol a szomszéd macskáját
Mit tehetünk, ha a szomszéd macskája a kertben matat, a lábtörlőre piszkít, a kerti székben alszik?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik