Mozaik

Megháromszorozódott a királytigrisek száma Nepálban

pixabay
pixabay
A lakosságot tizedelik a veszélyes ragadozók.

Látványosan növekszik a tigrispopuláció Nepálban – írta a National Geographic.

Kapcsolódó
Fát ölelő tigrisről készült az év természetfotója 2020-ban
Elképesztő szerencse és tehetség is szükséges ahhoz, hogy valaki felvételt készítsen a Föld egyik legritkább teremtményéről.

A 2018-as számlálás óta 120-szal emelkedett a Nepálban élő bengáli tigrisek száma. A királytigrist (Panthera tigris tigris) veszélyeztetett fajként tartják számon a szakemberek, összesen mindössze 3900-ra teszik a nagymacska egyedszámát a világon.

kathmandupost.com

A növekvő nepáli tigrisállomány negatív következményekkel is jár, az elmúlt három évben 62 ember életét oltották ki királytigrisek a himalájai országban.

A nemzeti parkokért és természetvédelemért felelős állami hivatal szakemberei hangsúlyozták, hogy ezzel az eredménnyel Nepál bőven túlteljesítette a 2010-es szentpétervári tigriscsúcs célkitűzését, amely globálisan a tigrispopuláció megduplázását irányozta elő 2022-ig. Helyi aktivisták szerint az erdők ugyanakkor kevesebb életteret biztosítanak a nagymacskáknak, és a kormány hibázik, amikor nem veszi figyelembe az elmaradott körülmények között élő lakosságcsoportok érdekeit a tigrisekkel szemben.

Kapcsolódó
Először láttak királytigrist ilyen magasságban Nepálban
A felnőtt egyedet az ország keleti részén lévő Illam negyed erdeiben látták.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik