Mozaik

Graffiti parkot építenek Miskolcon

Pixabay
Pixabay

Az Y-híd lábához, a Vörösmarty utcán elbontott épületek helyén graffiti parkot épít a NIF Zrt., annak része lesz több, asszimetrikusan elhelyezett pengefal – írta meg a Boon.

A hírt hivatalosan nem erősítették meg a városházán, az Y-híd beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) azonban igen: a terület kialakítása egyébként is az ő feladatuk.

A helyszínen tárolt anyagok beépítését követően a területen Miskolc önkormányzatának koncepciótervét alapul véve egy úgynevezett Graffiti Alkotóparkot alakítunk ki. A park végleges terveinek kidolgozása az önkormányzattal együttműködve zajlik jelenleg. A kivitelezés a tárolt építőanyagok felhasználását követően kezdődhet meg és befejezési határideje 2022. év vége

– írta a Boon kérdéseire a NIF Zrt.

A park területén egymáshoz képest aszimmetrikus pengefalakat alakítanak ki, különböző nagyságú alkotófelületekkel.

A parkot déli irányból határoló, jelenleg kerítés funkciót ellátó, elbontott épületek meghagyott falazatai is megújulnak, megerősítésüket követően egységes felületet kapnak

– írták.

Az Y-híd – amelynek egyik ága a Vörösmarty utca folytatásaként a Tiszai pályaudvar, a másik Martinkertváros felé halad majd – október 31-ig készül el a tervek szerint, december végén tervezik átadni a forgalomnak.

Kapcsolódó
Tovább "zöldíti" a szegedi paneleket a graffiti művész
Ezúttal a ludak, a lúdtoll és az ősz lett a főszereplő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik