Mozaik

Negyvenezren voltak kiváncsiak a Debreceni Virágkarneválra

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
Rengetegen akarták látni az 1400 felvonulót.

Hazai és külföldi tánccsoportok, zenekarok, jelmezes előadók – firenzei zászlóforgatók, cyberpunk időutazók, spanyol naptáncosok, koreai legyezőmesterek – vonultak a virágkocsik mellett a Debreceni Virágkarneválon augusztus 20-án. A négy kilométeres távon összesen 1400-an parádéztak – írja a Cívishír.

Kapcsolódó
Különleges fényekbe öltözik Debrecen
A virágkarneváli hetet látványos fényfestés előzi meg.

A felvonulókra az útvonal mentén több mint negyvenezren voltak kíváncsiak, a televíziós és online közvetítéseken több százezren követték az eseményeket.

Az egyik legnépszerűbb program a hazai kézműves söröket is felvonultató Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake lett a 36 ezer látogatójával.

A Világok virága nevet viselő rózsaültetés kapta az egyik legszebb program címet, itt a városba érkező külföldi művészeti csoportokkal közösen ültették be a Székelyek parkját az összetartozást és a nemzetek közötti békét szimbolizálva.

A Kossuth téri koncertek minden este teltházasok voltak, szombaton az István, a király – A rockkoncert is hatalmas sikert aratott, legalább tízezren nézték, hallgatták a közismert zenéket.

Félmillió dáliát és egyéb virágot használtak el a kocsik díszítésére, melyeknek megvalósításán az alkotók – művészek, virágkötők, statikusok, kivitelezők és diákok – több hónapot dolgoztak.

Kapcsolódó
Jegesmedvék lepték el Debrecen főterét
Száraz virágokból álló szoborcsoport hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra és a környezetvédelem fontosságára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik