Mozaik

Életre kelt a támfal egy dunakömlődi óvodában

InkSane Colors
InkSane Colors
A pedagógusok és a kicsik nagy örömére.

A mesekerítések mindig, mindenhol mosolyra fakasztják azokat, akik gyönyörködnek bennük. Legyen az utcán, lakótelepen, óvodában, a reakció mindig pozitív, hiszen a színek, a sokszor ismerős alakok nem maradnak hatás nélkül.

Mi is több ízben írtunk már csodás falfestményekről, óvodák falát díszítő képekről. Legutóbb éppen akkor, mikor mesefigurák – Süsü, Vuk, Dr.Bubó – lepték el a nagymegyeri Szent Teréz Anya Katolikus Óvoda és királyfiakarcsai Magyar Tannyelvű Óvoda betonfalát.

Most a Paksi Napsugár Óvoda Dunakömlődi Tagóvoda ovisai örülhetnek csodaszép képeknek az udvaruk támfalán, a napokban ugyanis elkészült a munka – ma már állatok hada és a Lussonium római kori romkert köszönti a gyerekeket.

InkSane Colors

A dekoráció egyik készítőjével, Joó Lászlóval, az InkSane Colors egyik tulajdonosával beszélgettem.

A kollégámmal Harsányi Zotmund Bencével tetováló üzletünk van Dunaújvárosban, ahol faldekorációval is foglalkozunk. Gyakran festünk falakra, volt már több nagyobb projektünk is. Többek között városunkban festettünk meg egy várostörténeti murált, de készítettünk már Pakson a Kresz parkba egy Pál utcai fiúk festményt is, aminek nagy híre lett. Ennek kapcsán jött lehetőségként az óvoda festése is.

Hogyan jött egyikből a másik?

A Pál utcai fiúk falfestménynek elég nagy híre volt. Az óvoda vezető óvónője így figyelt fel a munkánkra, és kérte el az elérhetőségünket a paksi önkormányzattól. Ezután pedig megkeresett minket.

A koncepció az volt hogy az óvoda támfalára a helyi tájegység jellegzetességei kerüljenek Pakssal összekötve a települést. Ezért kezdődik a dekoráció egy ürgével, ami a paksi ürgemezőre reflektál. Megjelenik még a helyi állatvilág, és a dekoráció közepén Dunakömlőd jellegzetessége a Lussonium római kori romkert, mely a település látványossága.

Színeiben a grafika balról jobbra haladva az évszakok váltakozását próbálja szimbolizálni.

InkSane Colors

Hány napig dolgoztatok a falon?

Az alkotás 6 napot vett igénybe, volt hogy szakadó esőben este tíz óráig is festettünk sörsátor és reflektor segítségével, hogy tartsuk  a magunk által szabott határidőt.

Hogyan fogadta az óvoda és a gyerekek a képeket?

Egyértelműen elmondhatom, hogy megérte a befektetett idő és munka, mert nagyon jó fogadtatása volt a falnak mind a pedagógusok mind a gyerekek részéről. Számunkra nagy öröm, hogy ilyen remek falra tudtunk festeni egy ilyen meseszerű kis sztorit.

InkSane Colors
InkSane Colors
InkSane Colors
InkSane Colors
InkSane Colors
InkSane Colors
InkSane Colors

A Pál Utcai Fiúk így született:

Kapcsolódó
Unalmas városfalakból így lesz vidám művészi alkotás
Képzeld el, hogy egy hosszú utazás után hazatérsz kisvárosodba és nem ismersz rá a megszokott látványra. Ez bárkivel megtörténhet, ha a híres francia
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik