Mozaik

Elektromos buszokkal zöldítenek Debrecenben

facebook
facebook
Környezetbarát közösségi közlekedési alternatíva valósul meg a városban.

Elektromos hajtású buszok álltak forgalomba Debrecenben – adta hírül a Dehír bejegyzése.

Kapcsolódó
Egyre több az elektromos töltő az utakon
Sok autós nem várakozik túl sokáig, inkább megkeresi a legközelebbi szabad töltőpontot, ha a kiszemelt töltőállomás foglalt.

A Zöld Busz Program részeként a napokban 12 korszerű jármű érkezett a városba. Debrecenben emellett mindössze egy hónap alatt 14 akkumulátortöltőt is kiépítettek a járművek számára. Az alacsonypadlójú, klimatizált elektromos buszok minden kényelmi és biztonsági eszközzel el vannak látva, emellett, korszerű, környezetkímélő megoldást jelentenek a városi tömegközlekedés kihívásaira.

facebook

A hangtalanul suhanó elektromos autóbuszok akár 315 kilométert is képesek megtenni egyetlen töltéssel. A 12 új busz csatasorba állításával a városban több mint 700 tonna széndioxid kibocsátása kerülhető el.

A 2,2 milliárdos fejlesztést 60 százalékban a kormányzat anyagi támogatásával hajtották végre. A járművek átadásakor elhangzott, hogy a környezetvédelem jegyében az elkövetkező időszakban 1100 autóbuszt szeretnének elektromos hajtásúra cserélni Magyarországon. Debrecenbe idén a 12 elektromos busz mellett további 40 darab, korszerű, olcsóbb üzemeltetési költségű jármű is érkezett.

Kapcsolódó
Tizennégy fős vaddisznókonda rohant végig egy debreceni utcán
Videón sikerült megörökíteni a vaddisznócsaládot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik