Mozaik

Halfesztivált rendeznek Siófokon

Pixabay
Pixabay
Az eseményen megválasztják 2022 legjobb halas street food ételét.

Halas ételkülönlegességekkel, koncertekkel, táncelőadásokkal és gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket az október 7-én, pénteken kezdődő siófoki Halfesztiválon – olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A Balaton-parti város központjában rendezett háromnapos esemény gasztrokínálatából szakmai zsűri választja ki 2022 legjobb halas street foodját, amelyet bárki megkóstolhat.

A fesztivál mintegy húsz programja között lesz halpiknik, főzőverseny, játszóház, interaktív halas mese foglalkozás, több táncbemutató és táncház is. A vendégeket olyan neves előadók, illetve zenekarok szórakoztatják, mint például Palya Bea, az Ismerős arcok vagy a Margaret Island.

A siófoki Halfesztivált 2013-ban a korábbi tojásfesztiválok sikerein felbuzdulva hívták életre. Az egy évtizeden át évente megrendezett, mára megszűnt tojásfesztivál ugyanis bizonyította, Siófokon nemcsak nyári, hanem őszi rendezvények iránt is van igény. A város a témájában autentikusabb Halfesztivállal hagyományt kívánt teremteni, célja a Balaton és a hal népszerűsítése.

A fesztiválról bővebb információk a www.kikksiofok.hu oldalon olvashatók.

Kapcsolódó
Csárdákba költözik a tiszai halfesztivál
A vendéglátóhelyek kibővített terasszal és látványkonyhával várják majd a vendégeket.
Olvasói sztorik