Mozaik

Több mint 200 millióból újították fel a soproni turistaházat

MTI/Filep István
MTI/Filep István
A Muck-magaslaton, az Erdő Háza közelében található Muck Endre turistaház a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési program keretében újult meg.

A pálázat keretében 220 millió forintot költöttek a munkálatokra, melyek 2022 második felében kezdődtek. Az összkomfortos épületben egyebek mellett nyolc szoba, vizesblokkok és egy multimédiás közös helyiség is található.

A 40 fő befogadására alkalmas turistaház a Soproni-hegységben, a Muck-magaslaton, gyönyörű természeti környezetben, az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark szomszédságában helyezkedik el. A létesítmény többek között kisebb konferenciák, meetingek, osztálytalálkozók és szakmai vagy baráti összejövetelek szervezésére is alkalmas lesz a jövőben.

A turistaház egész évben fogad vendégeket.

Az átadón Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta, hogy a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy hazánk aktív és ökoturisztikai térségeiben, illetve vonzó túraútjai mentén fenntartható, a közt szolgáló, vonzó szálláshelyfejlesztés valósuljon meg. A programnak köszönhetően az elmúlt években 120 turistaház újult meg az országban, amelyek sok esetben meghaladják az osztrák turistaházak színvonalát.

Kapcsolódó
Megújul a völgyváros ikonikus turistaháza
Az eresztvényi turistházból Mustó János emlékház lesz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik