Virágzó vidékünk

Modern látogatóközpont nyitotta meg kapuit a Mecsekben

Agrárminisztérium/Facebook
Agrárminisztérium/Facebook
A központ egyik kuriózuma a száznegyven négyzetméteres interaktív kiállítás.

A Mecsek eddig is hívogató volt a turisták, kirándulni vágyók számára. Most még egy okkal több, hogy az élményekre vágyók ezt a régiót válasszák, hiszen Pécstől valamint Komlótól is elérhető közelségben, az Árpádtetőn átadták a Mecsekerdő Zrt. legújabb beruházását, a Mecsek Discovery Centert.

Március 22-én, az erdők világnapjára időzítve nyílt meg a nagyközönség előtt is a Mecsek kulturális, természeti és ipartörténeti világát bemutató komplexum, írja a pecsma.hu.

A közel ötszáz négyzetméteres MDC „szíve” a száznegyven négyzetméteres interaktív kiállítás, a MecseXplorer, amely a legmodernebb technológiákat és múzeumpedagógiai, ismeretterjesztő módszereket felhasználva mutatja be a Mecsek gazdag természeti és kulturális értékeit.

Agrárminisztérium/Facebook

Érintőképernyős terminállal irányítható digitális terepasztal, hozzá csatlakozó projektor, VR-technológia, az egykori Mecsek kulcsosházait szimbolizáló „beltéri” turistaház, diorámák, mesesarok, „gasztro-élményterminál” és egyéb interaktív eszközök segítik az élményszerű ismeretszerzést

– áll a közleményben.

A látványos természetismereti és kultúrtörténeti bemutatót, három (magyar, horvát, angol) nyelvű mobiltelefonos applikáció egészíti ki. Ez nemcsak a kiállításon kalauzolja majd végig a látogatókat, hanem a központból induló, Árpádtető környéki, közel öt kilométeres Mókus erdei tanösvényen is.

Kapcsolódó
Birtokba vette a természet a Mecsek legendás szanatóriumát
Közel 50 éven át fogadták a betegeket a pécsi Mandulás mellett található intézményben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik