Mozaik

Lezártak egy turistautat a medvék miatt a Tátrában

pixabay
pixabay
A nagyvadak szándékosan nem keresik az emberrel való kapcsolatot.

A medvék már felébredtek téli álmukból, így egyre gyakoribbak lehetnek a turistákkal való találkozásaik. Nincs azonban okunk félni, a medvék ugyanis szándékosan nem keresi az emberrel való kapcsolatot, de előfordulhat, hogy a turistaút közvetlen közelében, vagy akár a turistaúton találkozhatunk velük, írta a magas-tatra.info.

Így volt ez az elmúlt vasárnap is, ahogy azt egy lengyel turista (Beata Zemło) által készített rövid videón is látható. Felvétele a Kalata-rétre (Polana Kalatówki) vezető turistaúton készült.

A medvékkel kapcsolatos aktuális hír a Lengyel-Tátrából, hogy egy medvecsalád megjelenése miatt április 21-től további értesítésig lezárták a Kuźnicéból (Kuźnice) a Lengyel-Jávor-völgyön (Dolina Jaworzynka) keresztül a Gąsienica-völgy (Dolina Gąsienicowa) felé vezető sárga jelzésű turistautat. Az ösvény közelében tartózkodó medvecsalád nyugalma érdekében a sárga jelzésű turistaút további értesítésig mindkét irányban le van zárva.

A nemzeti park elsődleges prioritása a természet védelme, ezen belül a természetes folyamatok védelme. Emiatt az embereknek néha utat kell engedniük a Tátra vadon élő lakóinak

– írták a közleményben.

A Tátrai Nemzeti Park (TPN) szakemberei figyelemmel kísérik a helyzetet, amint a helyzet a medvecsalád és a turisták számára is biztonságos lesz, megnyitják majd a turistautat.

Kapcsolódó
Szívbajt hozott a helyiekre a Szovátán sétáló medve
A gyerekek éppen iskolába indultak, hajszálon múlott, hogy nem történt baj.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik