Mozaik

Több mint háromezerszer volt szükség idén a vízimentőkre

VMSZ - VÍZIMENTŐK MAGYARORSZÁGI SZAKSZOLGÁLATA ÉS ÖTE
VMSZ - VÍZIMENTŐK MAGYARORSZÁGI SZAKSZOLGÁLATA ÉS ÖTE
Nyáron már hét strandon üzemeltek ingyenes mentőmellény állványok.

Több mint 3000 esetet láttak el idén a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai.

A szakszolgálat azt közölte, hogy 2023-ban 55 helyszínen szolgált 382 vízimentő kollégájuk, akik 7914 szolgálati napot dolgoztak és 2914 sérültet, bajbajutottat láttak el.

114 olyan esetet is elláttak, mely során mentőhajóik, illetve mentőautóik egészségügyi személyzete (mentőorvos, mentőtiszt vagy mentőápoló) is részt vett az ellátásban.

Mentőhajóikat – köztük a két sürgősségi mentőhajót – 373 alkalommal riasztották mélyvízi mentéshez vagy olyan strandi esetekhez, ahol emelt szintű ellátásra volt szükség.

A nyár folyamán 30 prevenciós eseményt tartottak, nagy részüket strandokon, ahol újraélesztést tanítottak laikusoknak, és bemutatták a különböző mentőmellényfajtákat és helyes viselésüket, valamint néhány mentőeszközüket.

Idén már hét mentőmellény állványt üzemeltettek. Tavaly állították fel az első olyan állványaikat balatoni strandokon, amelyekről bárki ingyenesen elvehet egy mentőmellényt a gyermekének, amíg a strandon tartózkodnak.

A következő turisztikai szezonig karbantartást, felújítást végeznek, illetve rendezvények biztosításában is részt vesznek – áll a közleményükben. (MTI)

Kapcsolódó
Drónok is segíthetik a vízimentést a Balatonon
A vízimentésre is használható technológia mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokkal is kiegészülhet majd.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik