Mozaik

Fehér aranysakált lőttek Tolnában

Agrojager News / Klézli Barna
Agrojager News / Klézli Barna
Nyúlsírósíp hangjára jött elő a ragadozó.

Tolna vármegyében ritkán látható ragadozót lőttek – írta az Agrojager News.

Számos esetben írt a Sokszínű vidék aranysakálokról, az elszaporodott ragadozók komoly károkat okoznak a gazdáknak. Az aranysakálokat szabályos módon, engedéllyel gyéríthetik a magyar vadászok. Emlékezetes eset volt a közelmúltból egy aranysakál család elejtése Csongrádban.

A napokban Szekszárdtól pár kilométerre, Mözs határában történt újabb eset, Klézli Barna vadásztársával indult portyára. A Kapszeg-nevű területrészre ültek ki, amely a terület északi határán fekszik. Egy viszonylag nagy tó mellett helyezkedtek el, melynek medréből az elmúlt évtizedekben a víz lassan eltűnt, szinte teljesen kiszáradt.

Agrojager News / Klézli Barna

Abban bíztak, hogy vörös rókával vagy aranysakállal találkoznak.

Egy nyúlsírósíppal csalogatták elő az aranysakált a rejtekhelyéről. Amikor a feléjük bicegő vad körülbelül 80 méterre lehetett, egy pillanatra megállt. Klézli Barna a zöld színű fényt kibocsátó fegyverlámpával felszerelt puskával rövid célzás után lövést tett az aranysakálra.

A ritka ragadozó a lövést követően helyben maradt. A birtokbavételnél bizonyosodtak meg arról, hogy egy fehér színváltozatú sakált hoztak terítékre.

Agrojager News / Klézli Barna

Később az is egyértelművé vált, hogy egy idősebb egyedet sikerült lőniük, amely vélhetően öt-hat éves lehetett.

Kapcsolódó
Fehér színű nádi farkast lőttek Szegednél
Olyan ritka, mint a fehér holló.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik