Mozaik

Megválasztották az év magyarnótáját

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

A közönség szavazati alapján az Akácos út című nóta érdemelte ki Az év magyarnótája címet – közölte a Dankó Rádió.

A Dankó Rádió idén először arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja Az év magyarnótáját. A szavazás lezárultával a rimaszombati Dankó Klub koncertjén jelentették be csütörtökön az eredményt.

A győztes Akácos út mellett a legjobb öt dal közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a című nóta is.

A kétfordulós szavazás során eddig még soha nem tapasztalt módon nyilvánított véleményt a “Dankó család”. Elképesztő volt a hallgatók és nézők aktivitása: 1,7 millió fölött van azoknak a száma, akik megtekintették a Dankó Rádió Facebook-oldalára feltett szavazásra buzdító tartalmakat, amelyekkel segítséget kívántunk adni a legszebb magyarnóta kiválasztásának nem könnyű feladatához. Erre szükség is volt, hiszen elárulhatom, hogy végül igen kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. Kihirdetve az Akácos út című nyertes dalt, fontos kiemelnem, hogy az igazi “győztes” maga a magyarnóta népszerű, lelkünk rezdüléseit nemzedékek során át napjainkig visszatükröző, szeretett műfaja

– vallja Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója aki kiemelte, hogy kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. (MTI)

Kapcsolódó
Köcsögdudák és ritmuskalapácsok is készülnek a mester keze alatt
A zene szeretetébe született bele, és ezt igyekszik továbbadni a debreceni hangszerkészítő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik