Mozaik

Útjára indult az ezer színben pompázó budapesti fényflotta

Facebook/Bkv Zrt/Mészáros András
Facebook/Bkv Zrt/Mészáros András
Öt kilométernyi fényfüzérrel, 140 000 energiatakarékos LED-izzóval díszítve, hangulatos fényben pompázva indult el a BKV ünnepi fényflottája.

Mint ahogy arról a Sokszínű vidék beszámolt, hosszú időn át tartó munkálatokkal készültek a BKV Zrt. munkatársai arra, hogy ünnepi díszbe öltöztessék a Budapesten közlekedő járműveket. A munkálatokban több száz munkatársuk vállalt fontos szerepet. Többek között a villamosok kaptak különleges, az ünnepi időszakhoz illő díszítést, de az idei évben, egy év kényszerszünet után újdonsággal, két fénybusszal tért vissza a BKV Zrt. ünnepi fényflottája.

A fényflotta szinte az egész várost behálózza, hozzájárulva a főváros ünnepi hangulatához.

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek – a Fogaskerekű kivételével – december 1-jén kora este egyszerre indultak el a Hungária kocsiszínből. A fényflotta január 7-ig közlekedik, írta Facebook oldalán a BKV Zrt.

A „zászlóshajó”, a 2009 óta közlekedő klasszikus Fényvillamos, a Ganz UV mellett 2023-ban már nyolc jármű kapott ünnepi díszkivilágítást. Kültéri LED-szalagok, füzérek kerültek egy KCSV-7, egy TW6000 (Hannoveri), egy T5C5K2 (Tátra), egy ICS (Ganz-csuklós) és egy Combino villamosra, valamint egy szóló és egy csuklós Mercedes-Benz Conecto autóbuszra. A hat fényvillamost és a két fénybuszt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója indította útjára. A Fogaskerekű december 10-től csatlakozik majd a BKV fényflottájához

– mutatták be a fényflotta járműveit, amik az utasok és a járókelők örömét és jó hangulatát szolgálja.

A 60-as villamosként üzemelő, másfél évszázados múltra visszatekintő, feldíszített ünnepi Fogaskerekű – a vágányzár után – december 10-én indul majd.

Kapcsolódó
Erdélyben ragyog Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Ráadásul igazán autentikus élményben lehet részük a látogatóknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik