Virágzó vidékünk

Újra elindul a Mikulásvonat a Bükkben és a Mátrában

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt
A gyerekek nagy örömére újra gyönyörű tájakon roboghatnak a kisvasúttal, ráadásul őzikéket is lehet majd etetni.

2023 decemberében három vonalon is közlekedik a Mikulásvonat az Északi-középhegységben. Mátrafüredről, Felsőtárkányról és Szilvásváradról is indulnak szerelvények, tájékoztatott Facebook oldalán az Egererdő Zrt.

Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

A felsőtárkányi kisvonat a gyerekek nagy örömére december 2-án szombaton és 3-án vasárnap, 10 és 13 órakor indul kalandos útjára. Az utasok készüljenek almával, répával, mert lehetőségük nyílik az őzeknek kedveskedni az Egress-völgy Varróház megállónál, a vadaskertnél. A gyerekeknek alkalmat adnak az őzek etetésére, ezzel még varázslatosabbá és élménnyel telibbé téve a Mikulás ünnepét.

A programhoz regisztrálni a felsotarkany.kisvasut@egererdo.hu emailcímen, illetve a 30/45-66-265-ös telefonszámon lehet.

Mátravasút Gyöngyös Mátrafüred

A mátrafüredi kisvonat december 9-én szombaton és 10-én vasárnap jár, 10 illetve 13 órakor. Az szerelvényből az utasok szemmel tudják követni az téli erdő szépségét is. A kisvonatozni vágyóknak előzetesen regisztrálniuk kell, amit a (37) 312-447-es telefonszámon lehet megtenni.

Szilvásvárad Állami Erdei Vasút

Szilvásváradról december 2-án szombaton és 3-án vasárnap, valamint december 9-én szombaton és 10-én vasnap is útjára indul a gyermekek örömére a Mikulásvonat. Ezeken a napokon 9:30, 10:30, 11:30, illetve 13 és 14 órai kezdettel indul a kalandos utazás, mely alatt a kora téli táj szépségét is meg tudják figyelni az utasok. Itt előzetes regisztrációra nincsen szükség.

Kapcsolódó
Rá sem lehet ismerni a magyar Mikulás otthonára
Három év szünet után újranyit a nagykarácsonyi Mikulásház.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik