Mozaik

Tüntetések akadályozzák a Machu Picchura jutást

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Turisták százai maradnak le a látványosságról.

Tüntetések akadályozzák meg, hogy eljussanak a turisták a Machu Picchuhoz, Peru leglátogatottabb turisztikai célpontjához – közölte a Reuters.

Machu Picchut 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Új Hét Csodájának egyike lett.

A helyi üzletek tulajdonosai az ellen tiltakoznak, hogy a Machu Picchunál új elektronikus jegyértékesítő rendszert akarnak bevezetni és attól tartanak, hogy azáltal az összes bevétel egyedül csak a rendszer tulajdonosához fog befolyni. Az új platformra azért van szükség, mert rengetegen keresik fel az inka várost és ezzel korlátozni tudják a látogatók számát, akik jelentősen leamortizálják a helyszínt.

A tüntetések akadályozzák a vasúti közlekedést is, ezért az odavezető vonatjárat közlekedését is felfüggesztették. Emiatt több száz turista nem tud a látványossághoz eljutni.

Korábban már 2022 és 2023 végén is nagy tüntetések voltak, akkor százak rekedtek a Machu Picchunál. A hetekig tartó demonstrációk halálos áldozatokat is követeltek. Peru idegenforgalmát súlyosan érintették ezek az esetek.

Kapcsolódó
Gigantikus kőfalak őrzik az inka építészet titkait
Páratlan építészeti remekek szunnyadnak az Andok sziklái között.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik