Mozaik

Büntetnek a fogási napló késői leadásáért

pixabay
pixabay

Idén 29 napos a február, de a horgászok egyik fontos kötelezettségének a teljesítése, a fogási napló leadásának határideje nem változik: továbbra is február 28-ig várja Magyar Országos Horgász Szövetég (Mohosz) a naplókat – emlékeztetett cikkében a Pecaverzum.

A február 28-a után leadott fogási naplók esetében már csak plusz ötezer forintos pótdíj megfizetése esetén váltható állami jegy.A 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót az okmány tulajdonosának legkésőbb február 28-ig kell leadnia, vagy ajánlott küldeményként postai úton elküldenie a forgalmazónak – írta meg a Mohosz.

A leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve összegezni a horgászattal töltött napok számát.

Amennyiben az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti, az adott évben állami horgászjegyet csak emelt áron válthat.

Ez a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyek esetén – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint.

A fogási naplót két helyen lehet leadni: annál a horgászegyesületnél, ahol kiváltották az előző évi engedélyt vagy annál a horgászegyesületnél, ahol az idei évi engedélyt fogja kiváltani a horgász.

Kapcsolódó
Újra kell vizsgáznia sok magyar horgásznak
Változtak a horgászigazolvánnyal kapcsolatos szabályok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik