Mozaik

Pakisztán legrégebbi letartóztatottja egy fa

125 éve leláncolva várja sorsát.

1899 óta leláncolva áll a pakisztáni Peshawarban egy fa, miután egy brit tiszt letartóztatta, mivel úgy érezte, hogy el akart szaladni előle. Igen, a fa.

James Suid, egy illuminált állapotban levő tiszt a történelem egyik legfurcsább letartóztatását hajtotta végre a határ közeli Landi Kotalban – írja az Oddity Central. Meg volt győződve arról, hogy el akar szaladni előle a fa, ezért elrendelte, hogy tartóztassák le és láncolják a földhöz. Azóta a láncok helyükön maradtak – ezzel együtt, talán nem meglepő módon, a fa is – és egy emléktábla meséli el a letartóztatása történetét.

Le vagyok tartóztatva

– áll az emléktáblán.

Egy este egy erősen ittas brit tiszt arra gondolt, hogy elszököm eredeti helyemről, és elrendelte, hogy az őrmester tartóztasson le. Azóta letartóztatás alatt állok.

A turisták igen mókásnak találják a rabosított fát, a helyiek viszont a brit elnyomás szimbólumát látják benne, azt sugallja szerintük, hogy minden ellenállást hasonlóan büntetnek.

Ellentmondásos múltja ellenére a leláncolt fa továbbra is fontos látványosság, amely számos utazót vonz térségbe.

Kapcsolódó
Perpatvar kerekedett egy öreg fa kivágásából Kaposváron
Attól, hogy egy fa egészségesnek tűnik, nem feltétlenül az. Egy szétrepedt fa akkor is tragédiát tud okozni, ha a törzse, az ágai külön-külön is egészségesnek tűnnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik