Mozaik

Szlovákiában kilőtték az emberekre támadó medvét

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
A medve március 17-én, vasárnap tévedt be Liptószentmiklósra, az ijedt állat öt embert, köztük egy gyermeket is megsebesített.

Mint, ahogy pár nappal ezelőtt a Sokszínű vidék beszámolt róla, Észak-Szlovákia több járásában is rendkívüli helyzetet hirdettek a medvék megjelenése miatt, melynek célja a városokban élő emberek védelme volt.

Március 27-én a Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium megerősítette a hírt, hogy a Liptószentmiklóson öt személyt megsebesítő medvét kilőtték, írta az Új Szó szlovák napilap.

Március 26-án, kedden 21:50-kor lőtték le azt a medvét, amely öt embert sebesített meg Liptószentmiklóson. Azonosításához egy biometrikus adatokkal ellátott drónt használtak

– erősítette meg Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter a közösségi oldalon, egyben köszönetet mondott a helyszínen lévő egységeknek.

A medve március 17-én, vasárnap tévedt be Liptószentmiklósra.

A közösségi oldalak tele voltak olyan fotókkal és videókkal, amelyeken a vadállat a város utcáin, az autók és az emberek között szaladgál. Az ijedt állat öt embert, köztük egy gyermeket is megsebesített.

Székelyföldön is gyakran nem kívánatos vendégek a medvék, a hatalmas ragadozók pillanatok alatt életveszélyes sérüléseket okozhatnak.

Az utóbbi években Magyarországon is többször észlelték már a veszélyes állatok nyomait. A Bükkben és az Aggteleki Nemzeti Parkban is videóra vettek egy medvét, és számos esetben a ragadozó jelenlétét a hátrahagyott nyomok árulták el.

Kapcsolódó
Medvével találkoztak túrázók a Bükkben
Ezúttal nem vadkamera rögzítette az állatot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik