Mozaik

Tehénpásztorra támadt egy medve Székelyföldön

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
A támadást látta egy kisfiú, aki sokkot kapott.

Pásztorra támadt a medve a székelyföldi Patakfalván május 20-án, péntek este kilenc óra körül, az áldozatot kórházba szállították, írta a Székelyhon.

Kapcsolódó
Medvetámadások tartják rettegésben az erdélyi falut
A gyerekeket szürkület után nem is engedik ki a szabadba.

A pásztor Patakfalváról igyekezett vissza a település határában lévő esztenájára a tehenekhez, amikor megtámadta a medve.

Az áldozat védekezett, de sérüléseket szenvedett a fején és a karján, így kórházba kellett szállítani

– mondta a portálnak Zsombori Levente, Felsőboldogfalva polgármestere, aki szombaton meglátogatta a sérültet, akinek az állapota stabil.

Bár az illetékes vadásztársaság szakemberei gyorsan a helyszínre értek, a medvének csak a hűlt helyét találták. Egy négy-öt éves gyerek látta a történteket, ő – bár nem sérült meg – meglehetősen sokkos állapotban volt, így nem tudta pontosan leírni az esetet.

Már többször is járt a faluban a medve károkat okozva, így mindenképp annak végleges ártalmatlanítását támogatom

– fogalmazott a polgármester.

A pásztort megfigyelés alatt tartják a kórházban, sérüléseiről fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg. Távollétében a helyi szarvasmarhatartó gazdák felváltva vigyáznak a csordára, mert attól tartanak, hogy az állatokra is rátámad a nagyvad.

Kapcsolódó
Nomádként élő székely pásztorok a csíksomlyói hegynyeregben
A nyári időszakban juhnyájak sokaságát felügyelik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szombaton a közösségi portálon közzétett videójában az eset kapcsán elmondta, hogy szintén pénteken a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház mellett ólálkodott egy medve.

Nyomatékosan kérem a polgármestereket, alpolgármestereket, vadászokat, állatorvosokat, a csendőrség képviselőit hozzák meg az azonnali döntéseket, amelyek eddig elmaradtak. A veszélyes állatokra belterületeken nincs más megoldás, a gyors kilövést jóvá kell hagyni

– közölte a politikus.

Kapcsolódó
Fél év alatt 500 medvetámadás történt Romániában
81 alkalommal emberek életét veszélyeztették a vadállatok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik