Mozaik

Szuperkoncertet adott Kecskeméten az 500 fős rockbanda

cityrocks
cityrocks
Magyarországon a CityRocks csapata honosította meg a több száz zenész részvételével létrejövő tömeges örömzenélést, a produkció pedig immáron a nyolcadik ilyen rendezvényét tartotta.

Ahogyan öt éve, úgy most is Kecskemét adott helyet a szuperkoncertnek, ezúttal csaknem 500 főt felvonultatva a játéktéren és ahogyan mindig, most is nagyon sokszínű csapat jött össze: a kisgyerekektől az idős generáció képviselőiig, a gumiszerelőtől az ügyészig, a gyári munkástól a top menedzserig bárki beszállhatott Közép-Európa legnagyobb rockzenekarába – írta beszámolójában weboldalán a CityRocks.

Már a pénteki bemelegítésen három kamion platóján összesen 110 énekes, dobos, basszusgitáros és gitáros járta Kecskemét utcáit, és bár okoztak némi torlódást, de amit ott zúztak, azt a közlekedők és a járókelők sem tudták lelkesedés nélkül nézni és hallgatni.

cityrocks

A szervezők ugyanis, Kecskemét város támogatásával, ezúttal egy háromnapos valódi rockfesztivált hoztak tető alá: a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban fellépett mások mellett a Tankcsapda, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Depresszió és a Road is, de rajtuk kívül is tucatnyi produkció fűtötte fel a színpadokat.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere arról beszélt, hogy a város méltán büszke Kodály Zoltán örökségére. Ugyanakkor a zenei hagyományok ápolása azt is jelenti, hogy az élő zenélés minden formája önmagában is érték, műfajtól és kortól függetlenül.

Ezért volt fontos számunkra, hogy a CityRocks Produkcióval közösen létrehozzuk Kecskemét első igazi rockfesztiválját

– mondta a városvezető.

cityrocks

Gajda Ferenc főszervező arról beszélt, hogy Kecskemét vendégszeretete már ismerős volt, hiszen öt évvel ezelőtt is sikerült itt bebizonyítani: a rock örök és elpusztíthatatlan.

Ráadásul nemigen létezik még egy olyan könnyűzenei műfaj, amelyik ennyire képes bevonni az embereket. Elég egyetlen pillantást vetni arra a csaknem 500 emberre, akik talán nem is ismerik egymást, de itt a zenélés örömében és a hangerőben feloldódva kapcsolódnak egymáshoz. Ezt semmivel nem lehet felülmúlni

– tette hozzá.

Kapcsolódó
500 fős magyar zenészcsapat az internet új sztárja
Ringasd el magad: ez a hangulat mindent visz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik