Javában tart a földieper szezonja, megnyitottak a szedd magad eperföldek, idén bőven terem a kedvelt gyümölcs. Ha pedig jócskán akad belőle, érdemes sütikhez is használni. A Ketkes receptje egészen csábító sütés nélküli epres túrótorta.
Hozzávalók
15 dkg háztartási keksz,5 dkg darált dió, 5 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 3 evőkanál natúr joghurt, 3 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliaeszencia, 30 dkg eper, 3 evőkanál eperlekvár, 2 tasak piros zselatin
Elkészítése
A kekszet apróra tördeljük, a dióval együtt egy tálba tesszük, a vajat belekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt sütőformába simítjuk. A túrót, a joghurtot, a porcukrot és a vaníliát egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, majd ráhalmozzuk a kekszes alapra. Az eperből félreteszünk pár szemet a díszítéshez, a többit pépesítjük és belekeverjük az eperlekvárt is, majd az előírás szerint feloldjuk a zselatint és belekeverjük. Ráhalmozzuk a túróra az epres réteget, majd lehűtjük. Szeletelés előtt a félretett eprekkel díszítjük.