Otthon készült
Lövéte, 2016. február 3.
A böllér szalonnát vág a disznóvágáson a Hargita megyei Lövétén, Erdélyben 2016. február 1-jén.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Elkészült a világ első vegetáriánus szalonnája

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 09. 27. 09:19

Sós, paprikás, savanyú és édes ízű változata is van.
Korábban a témában:

Vegetáriánusok által is fogyasztható “szalonnát” állítottak elő laboratóriumban az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhely agráregyetemének diákjai – adta hírül a Szevodnya című ukrán napilap.

Az ukránok nemzeti eledelének számító szalonna vegetáriánus változatának receptje meglepően egyszerű. A műszalonna növényi olajból és zselatinból áll.

Gyere velünk szalonnázni - Ismerd meg a fajtáit és készítésük fortélyait
Talán sokan nem tudják, de számtalan fajtája létezik. Teaszalonna, kenyérszalonna, zsírszalonna, sós szalonna, császárszalonna.... Most bemutatunk néhány kedvencet.

Dmitro Bigyuk, az egyetem táplálkozástani tanszékének tanára szerint

a vegetáriánus szalonna egészséges alternatívája az igazinak, hiszen nem tartalmazza az állati eredetű szalonnában lévő káros anyagokat.

Az egyetemi tanár elmondta, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű műszalonnát tudnak készíteni, így sósat, paprikásat, illetve egyéb fűszerekkel ízesítettet, de akár savanyú vagy édes ízűt is. Állítja, hogy megfelelő fűszerezéssel íze megkülönböztethetetlen az igazi szalonnáétól – írta az MTI.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: MTI/Mohai Balázs

Csábulj el házi készítésű abált szalonnával
Nem fogyókúrás étel, de friss kenyér kíséretében nehéz neki ellenállni.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.